Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indigové děti

(toto téma je vzhledem k jeho rozsáhlému obsahu v rekonstrukci)

 

- kdo jsou indigové děti?

- Jsou Indigové děti vyspělejší už od narození?

- jak se cítí indigo

- připojte se k Indigo skupině na facebooku 

 

kdo jsou indigové děti?

 

ObrazekJejich pohled působí dospěle a moudře, již po narození si svou matku prohlížejí vědomě upřeným pohledem. Velmi brzy jsou schopny abstraktního myšlení Jsou nadané a nebo talentované, velmi inteligentní. Uvědomují si ve svém nitru životní pravdu a velice citlivě reagují na nepravdu. Mají vyhraněný smysl pro spravedlnost. Jsou čestné, upřímné a nezávislé. Mají výborný cit pro to, co je správné, nepotřebují žádnou disciplínu. Naopak potřebují jasné hranice, které ale musí mít své opodstatnění. Pokud rodiče a učitelé nedovolí těmto dětem jednat podle jejich přesvědčení, vyvolají u nich hluboký odpor. Mají potíže s disciplínou a autoritami. Neakceptují vedení od lidí, kteří nemají stejné etické názory jako ony samotné; ani sociální nátlak je nedonutí k podřízenosti. Nelze je donutit udělat něco, čemu nevěří. Odmítají se řídit pravidly a příkazy, nenechají se omezovat překonanými ideály a poučkami víry. Neakceptují koncepci viny a trestu, dají se jen těžko potrestat.

 

Jsou velice zvídavé a nechtějí a nemohou přijmout žádné rychlé a jednoduché odpovědí jen proto, že to jsou tradiční odpovědi minulosti. Vyžadují dobrá zdůvodnění, odpovědi musí být pravdivé. Mívají silnou schopnost empatie, ale někdy naopak vůbec žádnou. Často se starají o spolužáky, kterým někdo ukřivdil nebo s kterými někdo zacházel nespravedlivě. Komunikují velmi lehce se zvířaty, rostlinami, jinými dětmi a s přírodou. Nejednou se lze setkat s tím, že mluví s "neviditelnými" přáteli. Často se tělesně necítí dobře. Jejich smysly jsou velmi jemné, proto je možné je snadno předráždit nebo přetížit. Jsou přecitlivělé na potravu; nejvhodnější je pro ně přirozená a organická strava. Jsou neobyčejně citlivé a snadno náchylné k pláči. Věří, že hmota a fyzický život jsou jen iluzí a že svět je něco více, než jen to, co vidíme. Vědí, že život spočívá na energii a na živém vědomí. Vědí, že máme žít v rovnováze s námi samotnými i s naším okolím. Často v sobě spojují "mužské" a "ženské" kvality (androgynie). Jsou většinou nekonformní a hodně kreativní. Svoje postoje dokáží ztěžka vyjádřit slovy; řeč je pro ně mnohdy příliš omezující. Jsou frustrované v systémech, které jsou orientované na rituály a které vyžadují málo kreativity. Často vidí lepší řešení jak ve věcech školních, tak doma. Jen těžko se ztotožňují s běžnými tématy, která se probírají ve školách. Většinou nevidí žádnou spojitost mezi těmito tématy a spirituálním životem, který je pro ně mírou všech věcí. Mají tendenci být samotáři, protože je ostatní děti a jejich okolí jen zřídkakdy chápe a akceptuje. Protože cítí život ve všech věcech, je pro ně často těžké se s nimi rozloučit. Nepřeceňují materiální stránku věcí, váží si ale jejich "duše".

 

Mají silnou intuici Trpí při čekání ve frontách, jsou netrpělivé. Často jsou objeveny díky podezření na poruchy pozornosti bez a nebo s hyperaktivitou, přitom ale pozornost dokážou udržet, když chtějí. Jejich pozornost je velmi těkavá, mohou dělat více věcí najednou

  

Ony samy nevidí žádné hranice mezi hrou, výchovou, vztahy a prací. Všechny tyto aspekty života se pro ně spojují v jednu celistvou zkušenost Potřebují podporu, aby mohly objevit samy sebe. Musí se naučit žít podle nejvyšších principů tak, jak jim rozumějí ony; pokud to nezvládnou, budou depresivní, bojácné a budou samy sobě ubližovat. Jsou tu, aby změnily svět a pomohly nám všem k větší harmonii a míru.

 

Máte-li prosím s těmito lidmi nějaké zkušenosti, nebo jste-li sám indigo, prosím napište svoje zkušenosti, poznatky a nápady sem – formou komentáře. Vaše podněty se pokusím co nejkomplexněji zahrnout do budoucích stránek.

  

 

Jsou Indigové děti vyspělejší už od narození?

 

Děti dnešní doby jsou ve všem rychlejší. Sotva se narodí, už by chtěly být dospělé. A v mnohém jsou. Řeší mezilidské spory nebo globální otázky, nějakým způsobem vidí, jak věci jsou, chtějí se všeho zúčastnit a všechno zapravovat. Ale i jejich fyzický vývoj se nesmírně urychluje. První zoubky, první krůčky či první slova se u nich objevují i v polovičním věku, než bývalo běžné. A lékaři se jen diví ale je tomu opravdu tak. Navíc se tato hranice se stále více posouvá. Běžně se od dnešních rodičů dozvídáme, že první zuby vyrostly ve třetím, nikoliv šestém měsíci, že v osmém už třeba chodí (například Nelinka z Plzně začala chodit již v pěti měsících). Není výjimkou, že indigové děti znají abecedu již před ukončením jednoho roku života. Indigové děti také někdy nepromluví dříve, než se naučí číst, a obecně pro ně platí, že mluvení je pro ně omezující, nedostačující. Vždyť toho lze tolik vycítit a říct telepaticky… Toto jsou jen některé schopnosti, jimiž jsou indigoví výjimeční, každý z nich je jiný a nelze je jednoduše hodit do jednoho pytle, také je často dosti těžké určit, zda jsme či nejsme indigo, protože neexistuje žádná pevně stanovená hranice.

 

Mě osobně se zdá nejtypičtějším rysem, který nesmí u indigového člověka chybět, velmi vysoký a vyspělý stupeň morálky a smysl pro spravedlnost, takové, které nevycházejí ze zaběhnutých zvyků, norem a psaných zákonů, nýbrž z jejich vlastní skutečné schopnosti vnímat okolní svět intenzivně, do hloubky a ve spojitostech, které obvykle ostatním lidem unikají. Na základě takto získaných informací si indigoví vytváří svůj vlastní, nepřejatý a obvykle velmi trefný úsudek, který se ale v současné společnosti nezřídka nesetkává s pochopením.

 

Pro lepší pochopení toho, jak se asi cítí indigoví lidé doporučuji přečíst si následující článek

 

Podobenství - jak se cítí indigový člověk, jak ho vnímáme

 

Indigový život - První strana mince

 

představte si :

Jednoho rána se probudíte, a zjistíte, že jste uprostřed 15. století a nemůžete s tím vůbec nic udělat. Můžete se bouřit, můžete křičet, brečet, vztekat se, a k ničemu Vám to nebude. Pak se jednoho dne smíříte s realitou a pokusíte se žít v rámci možností, které 15. století nabízí. Dokážete si představit, jak to musí být ohromně těžké? Žít bez těch všech věcí, které využíváme v současnosti, a bez kterých si nedovedeme svůj život představit? Zkuste někomu říct o tom co znáte, co jste používali, co bylo donedávna  součástí Vašeho života.  Zkuste někomu vysvětlit že metody které jsou v 15. století považovány za nejlepší, a používány ve všech vědních i sociálních směrech jsou zastaralé. Budou vás považovat přinejmenším za blázna a to se pochopitelně dotkne i vaší psychiky a dalšího vývoje, to se promítne i do kvality mezilidských vztahů, které na tomto pro vás zastaralém místě navážete.

 

Když ostatní neznají a ještě 300-400let ani nebudou znát elektřinu, neznají naftu, fyzikální zákony tak jak je vidíme dnes, neznají ani okolní vesmír, má smysl jim vyprávět, letadlech, počítačích, mobilní komunikaci, o oblíbeném auťáku, o cyklistice, o filmech a MPtrojkách?? Ne. Témata Vašich rozhovorů jsou velmi omezena a může se vím zdát, že jste ztratili všechno. Netoužili byste alespoň o jedné jediné duši, se kterou byste si mohli popovídat prostě o všem, po duši z 21. století?

 

 

Indigový život - Druhá strana

 

představte si :

Je 15. století. Jednoho rána se u Vás ve vesnici objeví podivné individum, zmateně pobíhá sem a tam, křičí, vzteká se, brečí, zkrátka – chová se jako blázen. Vykládá samé nesmysly, jako třeba , že může létat pomocí divného obřího ptáka, kterého jste ale nikdy neviděli a navíc prý nemává křídly, nebo že může slyšet a vidět někoho kdo je přitom daleko, nebo i to, že rychlý pohyb způsobuje stádo koní, v červené krabici 4 X 1,80m.

 

Mno… asi ho necháte přece jen svému osudu a nepolezete mu do rány, že? Nemá to v hlavě v pořádku a může být i nebezpečný. Možná za nějaký čas si na něho zvyknete, bude žít někde na okraji společnosti sám. Neporozumění a problémy s druhými takového člověka mohou přivést do extrémních životních situací a stavů, mezi které patří uzavřenost, frustrace, agresivita a v neposlední řadě sebepoškozování.

 

!!! Připojte se k Indigové skupině na facebooku a poznejte zajímavé lidi !!!

 

indigoforum a webové stránky věnované výhradně této problematice se připravují

chcete-li se aktivně podílet nebo nějak podpořit indigoporadnu, kontaktujte nás skrze kontaktní formulář

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Indigový vnuk

(Dana Veselá, 4. 1. 2021 11:50)

Dobrý den,asi mame indigovaného vnuka ale potřebovali bychom to zjistit ale nevíme na koho se obrátit,je mu šes let a sedí na něj,to co je tady napsano a ještě nám říká že vidí očima něco,co my nemůžeme vidět,má hodně tmavé oči,takové rentgenové oči

IQ-pravopis

(žába, 5. 5. 2008 17:56)

Jeden člověk napsal do komentáře že je blbost aby někdo měl IQ 160 a měl velmi chybný pravopis . Jsem přesvědčen že to není pravda , pravopis a inteligence spolu nemají nic společného .

Re: IQ-pravopis

(Romanka, 2. 6. 2014 14:24)

Naprosto souhlasim

Re: IQ-pravopis

(Gany, 3. 6. 2014 2:14)

Pokud má někdo IQ 160 vrozené všeobecné inteligence (mensa) pak má všechny předpoklady k tomu, aby měl pravopis lepší než průměrný. To proto, že takový člověk je schopen svůj případný handicap (dysleksie atp.) inteligentně kompenzovat. Howgh.

Re: Re: IQ-pravopis

(Q, 16. 12. 2014 17:05)

Blbečku, vím, že u vás blbečků je striktní dodržování pravidel pravopisu smyslem života,,
ale u nás je to jinak.
My o správnosti pravidel pravopisu pochybujeme.
Můžeš obhájit české pravidla pravopisu? Na základě čeho je to právě ten správný pravopis, který má být uzákoněný?
Já znám pravidla pravopisu do posledního detailu, ale neuznávám tyto pravidla!

Re: Re: Re: IQ-pravopis

(poutník W., 4. 3. 2016 13:47)

Je tomu přesně tak... Já ač rád používám krásnou řeč českou a mnohdy i tu staročeskou, tak tu a tam pravopisnou chybu dám, či zapomenu na čárku a nebo velké písmeno a v případě jsem-li napomenut a to někdy až vulgárně kontruji tím, že ať napíšu debyl nebo debil, tak každý ví co myslím. Ve slovní mluvě je naprosto jedno jaké i/y či velké písmo je a to je ten základ, jen jsme se v historii tak vehementně nudili, že jsme si vymysleli pravidla i na zapisování.

Re: Re: Re: IQ-pravopis

(jesef minař, 1. 10. 2016 9:28)

souhlasím je to tak

Re: IQ-pravopis

(Denisa, 18. 7. 2017 11:11)

Ja si naopak myslim, ze inteligence a pravopis spolu hodne souvisi. Pokud jsi inteligentni tak proste nemuzes psat jak prase a ani se tomu pravopisu tak venovat nemusis. . Jde to samo prirozene

indigo lidé-ne děti

(Živá Voda, 13. 8. 2015 22:41)

Druhý odstavec pod názvem "Jsou Indigové děti vyspělejší již od narození?" naprosto sedí a je popsán skutečně věrným způsobem.
Dále - indigové děti není ten správný výraz, spíše indigo lidé. Jelikož se nejedná pouze o děti, ale i o dospělé osoby, které si stále zachovávají tzv. dětský pohled na svět, tedy vidí jej takový, jak má skutečně vypadat. Správným pohledem, srdcem.
Krásné dny následující i budoucí

taky nazor

(ivo, 13. 7. 2010 11:39)

Podle jiných lze výrazné „indigové“ chování některých dětí pokládat spíše za projev patologie a měly by být vyšetřeny psychologem. Pokud je teorie o existenci indigových dětí akceptována a dítě je v této víře vychováváno, může to vést až k vytvoření „bizarní paranormální identity“, patologickému chování a pocitu nadřazenosti. Vymyšlená „teorie“ o indigových dětech tedy v sobě nenese nic pozitivního. Má ovšem vysokou komerční hodnotu. Informace o indigových dětech ve všech médiích, knižních publikacích, filmu, televizi, videa i zájem všech esoteriků to dosvědčují.

Re: taky nazor

(Aneta, 7. 8. 2015 18:17)

Ty asi nechápeš, že tito lidé nepotřebuji nikdy ve svém životě cítit nadřazenost...to je pojem,který neznají,diký tomu,že ví,že každý z nás je ve své podstatě stejně duležitý a zásadní a každý se může stát každým :)Ale vysvětli to někomu,kdo by nadřazenost chtěl cítit,závidět ji,jinak by se o ní nezminoval...:)A ty si ukázal základní chybu tohota světa,místo aby si se od nich ucil a přiznal jejich kladný záměr pro společnost,budeš z nich sám dělat něco víc a tímto argumentem se o tom sám přesvědčíš...bez jejich přičinění,velmi jednoduché že? :)

Re: taky nazor

(indigo, 16. 7. 2010 12:41)

Celý text viz
http://www.sysifos.cz/index.php?id=slovnik&act=zobrazit&idd=&pismeno=&vyraz=1207222887&heslo=Indigov%E9%20d%ECti

Inu... co dodat, Sisyfos je Sisyfos. Rozumí všemu. Vlastně skoro všemu, abych mu nekřivdil ;-) Kdysi jsem to četl. Kdo se liší, na toho se holt musí ukázat prstem a nejlépe ho zesměšnit. Vlastně můžeme být rádi, že už alespoň nekamenujeme lidi s jinou barvou kůže. I když i ta rasová snášenlivost je spíš pojem než praxe, když tak nad tím přemýšlím. Ale to bych se zakecal. Mějte se.

Re: Re: taky nazor

(Q, 16. 12. 2014 17:34)

SYSYFOS JE NÁSTROJEM NEJVYŠŠÍ POLITIKY, JEDEN Z MNOHA.
NA KAŽDOU INFORMACI JE TŘEBA VYTVOŘIT PROTIINFORMACI, ABY LIDÉ NEVĚDĚLI, ČEMU MAJÍ VĚŘIT.
K NĚKTERÝM POJMŮM SE VZTAHUJE I TUCET RŮZNÝCH VERZÍ A TEĎ - KTERÁ VERZE JE TA ORIGINÁLNÍ?
TAKŽE SE MUSÍME NAKONEC SPOKOJIT S TÍM, ŽE NEVÍME NIC.

Třiďte odpad

(kocicka, 5. 10. 2008 14:22)

Ahoj.Chci vám dát jen radu: ,,řešíte jestli jste indigo?"Ztrácíte tím čas,není to důležité.Radši třiďte odpad, chraňte zvířata a žijte ekologičtěji:-)

Re: Třiďte odpad

(Q, 16. 12. 2014 17:44)

TAKŽE SMYSLEM ŽIVOTA JE TŘÍDĚNÍ ODPADU, NO VÝBORNĚ! :-/

KDYBY SE VÝROBKY NEVYRÁBĚLY SE ZÁMĚRNĚ KRÁTKOU ŽIVOTNOSTI, TAK ANI NENÍ CO TŘÍDIT!!!!!!!!!!

Indigo a Lightworker

(Marty, 27. 8. 2012 10:31)

Zdravím, před nějakým časem jsem přišel na to že jsem Pracovník světla podle toho jak je lidé popisují a dost mi toho nasvědčuje že jsem, pokud ne tak jím být chci. Ale stejně tak se stotožnuji i s Indigem, jestli tedy patřím do skupiny duší pracovníku světla je možné že jsem taky indigo ? Já osobně si myslím že to možné je ale rád si vyslechnu i vaše názory. díky. Kdybyste mi chtěli nekdo napsat tady je můj blog http://mahalik.blog.cz/ nebo icq 460-450-091 Rád poznám další lidi kteří jsou duchovně založení :)

Re: Indigo a Lightworker

(Q, 16. 12. 2014 17:15)

Pracovník světla IVO AŠTARA BENDY je ZAVIROVANÝ JEDINEC, KTERÝ SE SNAŽÍ ZAVIROVAT VŠECHNY KOLEM SEBE FALEŠNOU LÁSKOU

POD HESLEM

NENÍ TŘEBA MYSLET, LÁSKA VŠE VYŘEŠÍ ZA NÁS.

JENŽE TAKTO TO NEFUNGUJE.

ČETL JSEM SI SVAZKY IVO AŠTARA BENDY, JO -- STAČÍ POMODLIT A JÍDLO SE OBOHATÍ O VITAMÍNY A ZBAVÍ SE VŠECH TĚŽKÝCH KOVŮ.

KDO TOMU VĚŘÍ, JE ZTRACEN A UŽ MU NENÍ POMOCI!!!!!!!!

Re: Indigo a Lightworker

(Q, 16. 12. 2014 17:19)

KDYŽ SE KOUSEK PRAVDY PŘILEPÍ NA KOUSEK LŽI, TAK SE NA TU LEŽ PAK SNADNO NĚKDO NACHYTÁ.
LHÁŘ IVO AŠTAR BENDA TO MOC DOBŘE VÍ.

JSEM INDIGO?

(Kateřina M., 14. 6. 2014 21:46)

Neuběhla ani půl hodina, co jsem na pojem "Indigo děti" narazila a již přečetla pár článků a velmi mě zaujaly. Sama přemýšlím, zda nejsem jedno z těch dětí. Definice není příliš přesná, ale dokážu se se všemi aspekty sjednotit a při každém se mi vždy i vybaví situace, která to i potvrzuje. Je mi 16 let, již v mých 5 letech jsem objevila talent pro kreslení a postupem času také ke psaní a nyní pro projevy. Již na základní škole pro mě učení nebyl problém a nyní, na střední škole, kdy studuji obor ekonomické lyceum, jsem nejlepším studentem ze třídy. Má kreativita mi pomáhá nejen při navrhování oděvů, což je jedna z věcí, kterou mám v plánu do budoucnosti, ale i ve škole či doma. Mnohdy se cítím nepochopena, i když je situace jiná, než bývala. Pro moje vlastnosti a názory mě lidé dříve neměli rádi a byla jsem jejich oblíbeným cílem. Rodiče mě nikdy nepodporovali v tom, jak vidím svět a jaké morální hodnoty zastávám, což mě vždycky brzdilo a zároveň velmi mrzelo. Je toho velmi hodně, o čem bych mohla psát. Ovšem mě zaujal tento koncept. Pokud opravdu jsem indigo dítě, mohu opravdu pro tento svět něco vyjímečného udělat? Dát mu nový směr, sjednotit ho? Celou dobu psaní tohoto komentáře mi tyto otázky přímo visí nad hlavou a chci se dozvědět, zda nejsem jediná, která to tak cítí.

Re: JSEM INDIGO?

(Poustevník, 15. 6. 2014 4:15)

Mám to hodně podobně. A otázka, zda mohu opravdu pro tento svět něco výjimečného udělat je zajisté mým celoživotním motem. A nejenom tím, dalo by se říct, že touha dát světu/společnosti nový, harmoničtější směr je ten nejsilnější celoživotní motor, který znám. Nic jiného mne tolik nepohání kupředu, nic jiného se mě tolik nedotýká.

Netvrdím, že je to snadné, že mi to všechno jde podle plánů... říkám jen, že se o to upřímně a usilovně snažím. A přes všechny překážky, které musí dřív nebo později nezbytně přijít, myslím, že to skutečně smysl má. A cítím vděčnost za každého jednoho člověka, který do toho jde, a kdo se také snaží pro tento svět něco dělat.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »