Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aura a její dělení

 

Aura je jakýsi energetický obal člověka. Má tvar vajíčka a různé barvy.Ty v pruzích lemují celé tělo člověka a ten pruh, který je tělu nejblíže je považován za jeho životní barvu. Ta se většinou nemění a od narození zůstává stejná, ale vzdálenější pruhy se mění takřka neustále a zrcadlí naši náladu. O proti tomu životní barva určuje naše vlastnosti a rysy. Životní barvu také nemusíme mít jenom jednu, ale časté jsou i kombinace dvou a někdy i tří barev.

Aurických barev je 14 a dělí se do čtyř skupin podle toho jak která vnímá skutečnost - fyzicky, myšlenkově, citově a intuitivně.

 

Fyzické barvy: červená, oranžová, magenta, žlutá, tělesně zlatá. Tato skupina se ještě dělí na vnější a vnitřní. Vnější (červená, oranžová, magenta) mají představu hmotného světa. Vnímají ho všemi smysly a energii přijímají a vydávají tělesně. Vnitřní barvy (žlutá, tělesně zlatá) prožívají skutečnost na rovině biochemie svého těla. Často potřebují fyzickou (cvičení) nebo chemickou (cukr, kofein...) stimulaci aby si udrželi vysokou hladinu endorfinů a tudíž radost. Kromě toho Tělesně zlatá je přechodem mezi fyzickými a mentálními barvami a Citlivě zlatá mezi mentálními a emocionálními barvami.

 

Mentální barvy: mentálně zlatá, zelená, milující zlatá, citlivě zlatá. Mentální barvy si dříve uvědomí myšlenky, než vjem samotný. Žijí spíše ve světě zhodnoceném jejich myšlenkovým jazykem.

 

Emocionální barvy: modrá, levandulová. Vnímají hlavně city a emoce. Jsou velmi citlivý a citově zranitelní.

 

Duchovní barvy: fialová, krystalová, indigová. Model jejich skutečnosti vytváří z velké části intuice. Mají o světě vytvořené vize, za kterými jdou. 

 

Některé prameny o barvách aury vůbec neuvádí zlaté odstíny. Traduje se, že se s nimi člověk nemůžete narodit, ale do jeho aurického spektra se zpravidla dostává výchovou rodičů, kteří chtějí mít ze svých dětí rozumné a pořádné zlaté děti, nebo „vzniká“ také vlivem společnosti.  

 

Další prameny zase uvádí zajímavou teorii o zvířatech a jejich auře. Zvířata – která se "považují za lidi" (bez interpretae) mají barvu zlatavě žlutou, tak která se "považují za zvířata" mají stříbřitě modrou a delfínii, ti mají aury stejné jako lidé.

 

Jak zjistit barvu aury? >>