Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indigové děti

(toto téma je vzhledem k jeho rozsáhlému obsahu v rekonstrukci)

 

- kdo jsou indigové děti?

- Jsou Indigové děti vyspělejší už od narození?

- jak se cítí indigo

- připojte se k Indigo skupině na facebooku 

 

kdo jsou indigové děti?

 

ObrazekJejich pohled působí dospěle a moudře, již po narození si svou matku prohlížejí vědomě upřeným pohledem. Velmi brzy jsou schopny abstraktního myšlení Jsou nadané a nebo talentované, velmi inteligentní. Uvědomují si ve svém nitru životní pravdu a velice citlivě reagují na nepravdu. Mají vyhraněný smysl pro spravedlnost. Jsou čestné, upřímné a nezávislé. Mají výborný cit pro to, co je správné, nepotřebují žádnou disciplínu. Naopak potřebují jasné hranice, které ale musí mít své opodstatnění. Pokud rodiče a učitelé nedovolí těmto dětem jednat podle jejich přesvědčení, vyvolají u nich hluboký odpor. Mají potíže s disciplínou a autoritami. Neakceptují vedení od lidí, kteří nemají stejné etické názory jako ony samotné; ani sociální nátlak je nedonutí k podřízenosti. Nelze je donutit udělat něco, čemu nevěří. Odmítají se řídit pravidly a příkazy, nenechají se omezovat překonanými ideály a poučkami víry. Neakceptují koncepci viny a trestu, dají se jen těžko potrestat.

 

Jsou velice zvídavé a nechtějí a nemohou přijmout žádné rychlé a jednoduché odpovědí jen proto, že to jsou tradiční odpovědi minulosti. Vyžadují dobrá zdůvodnění, odpovědi musí být pravdivé. Mívají silnou schopnost empatie, ale někdy naopak vůbec žádnou. Často se starají o spolužáky, kterým někdo ukřivdil nebo s kterými někdo zacházel nespravedlivě. Komunikují velmi lehce se zvířaty, rostlinami, jinými dětmi a s přírodou. Nejednou se lze setkat s tím, že mluví s "neviditelnými" přáteli. Často se tělesně necítí dobře. Jejich smysly jsou velmi jemné, proto je možné je snadno předráždit nebo přetížit. Jsou přecitlivělé na potravu; nejvhodnější je pro ně přirozená a organická strava. Jsou neobyčejně citlivé a snadno náchylné k pláči. Věří, že hmota a fyzický život jsou jen iluzí a že svět je něco více, než jen to, co vidíme. Vědí, že život spočívá na energii a na živém vědomí. Vědí, že máme žít v rovnováze s námi samotnými i s naším okolím. Často v sobě spojují "mužské" a "ženské" kvality (androgynie). Jsou většinou nekonformní a hodně kreativní. Svoje postoje dokáží ztěžka vyjádřit slovy; řeč je pro ně mnohdy příliš omezující. Jsou frustrované v systémech, které jsou orientované na rituály a které vyžadují málo kreativity. Často vidí lepší řešení jak ve věcech školních, tak doma. Jen těžko se ztotožňují s běžnými tématy, která se probírají ve školách. Většinou nevidí žádnou spojitost mezi těmito tématy a spirituálním životem, který je pro ně mírou všech věcí. Mají tendenci být samotáři, protože je ostatní děti a jejich okolí jen zřídkakdy chápe a akceptuje. Protože cítí život ve všech věcech, je pro ně často těžké se s nimi rozloučit. Nepřeceňují materiální stránku věcí, váží si ale jejich "duše".

 

Mají silnou intuici Trpí při čekání ve frontách, jsou netrpělivé. Často jsou objeveny díky podezření na poruchy pozornosti bez a nebo s hyperaktivitou, přitom ale pozornost dokážou udržet, když chtějí. Jejich pozornost je velmi těkavá, mohou dělat více věcí najednou

  

Ony samy nevidí žádné hranice mezi hrou, výchovou, vztahy a prací. Všechny tyto aspekty života se pro ně spojují v jednu celistvou zkušenost Potřebují podporu, aby mohly objevit samy sebe. Musí se naučit žít podle nejvyšších principů tak, jak jim rozumějí ony; pokud to nezvládnou, budou depresivní, bojácné a budou samy sobě ubližovat. Jsou tu, aby změnily svět a pomohly nám všem k větší harmonii a míru.

 

Máte-li prosím s těmito lidmi nějaké zkušenosti, nebo jste-li sám indigo, prosím napište svoje zkušenosti, poznatky a nápady sem – formou komentáře. Vaše podněty se pokusím co nejkomplexněji zahrnout do budoucích stránek.

  

 

Jsou Indigové děti vyspělejší už od narození?

 

Děti dnešní doby jsou ve všem rychlejší. Sotva se narodí, už by chtěly být dospělé. A v mnohém jsou. Řeší mezilidské spory nebo globální otázky, nějakým způsobem vidí, jak věci jsou, chtějí se všeho zúčastnit a všechno zapravovat. Ale i jejich fyzický vývoj se nesmírně urychluje. První zoubky, první krůčky či první slova se u nich objevují i v polovičním věku, než bývalo běžné. A lékaři se jen diví ale je tomu opravdu tak. Navíc se tato hranice se stále více posouvá. Běžně se od dnešních rodičů dozvídáme, že první zuby vyrostly ve třetím, nikoliv šestém měsíci, že v osmém už třeba chodí (například Nelinka z Plzně začala chodit již v pěti měsících). Není výjimkou, že indigové děti znají abecedu již před ukončením jednoho roku života. Indigové děti také někdy nepromluví dříve, než se naučí číst, a obecně pro ně platí, že mluvení je pro ně omezující, nedostačující. Vždyť toho lze tolik vycítit a říct telepaticky… Toto jsou jen některé schopnosti, jimiž jsou indigoví výjimeční, každý z nich je jiný a nelze je jednoduše hodit do jednoho pytle, také je často dosti těžké určit, zda jsme či nejsme indigo, protože neexistuje žádná pevně stanovená hranice.

 

Mě osobně se zdá nejtypičtějším rysem, který nesmí u indigového člověka chybět, velmi vysoký a vyspělý stupeň morálky a smysl pro spravedlnost, takové, které nevycházejí ze zaběhnutých zvyků, norem a psaných zákonů, nýbrž z jejich vlastní skutečné schopnosti vnímat okolní svět intenzivně, do hloubky a ve spojitostech, které obvykle ostatním lidem unikají. Na základě takto získaných informací si indigoví vytváří svůj vlastní, nepřejatý a obvykle velmi trefný úsudek, který se ale v současné společnosti nezřídka nesetkává s pochopením.

 

Pro lepší pochopení toho, jak se asi cítí indigoví lidé doporučuji přečíst si následující článek

 

Podobenství - jak se cítí indigový člověk, jak ho vnímáme

 

Indigový život - První strana mince

 

představte si :

Jednoho rána se probudíte, a zjistíte, že jste uprostřed 15. století a nemůžete s tím vůbec nic udělat. Můžete se bouřit, můžete křičet, brečet, vztekat se, a k ničemu Vám to nebude. Pak se jednoho dne smíříte s realitou a pokusíte se žít v rámci možností, které 15. století nabízí. Dokážete si představit, jak to musí být ohromně těžké? Žít bez těch všech věcí, které využíváme v současnosti, a bez kterých si nedovedeme svůj život představit? Zkuste někomu říct o tom co znáte, co jste používali, co bylo donedávna  součástí Vašeho života.  Zkuste někomu vysvětlit že metody které jsou v 15. století považovány za nejlepší, a používány ve všech vědních i sociálních směrech jsou zastaralé. Budou vás považovat přinejmenším za blázna a to se pochopitelně dotkne i vaší psychiky a dalšího vývoje, to se promítne i do kvality mezilidských vztahů, které na tomto pro vás zastaralém místě navážete.

 

Když ostatní neznají a ještě 300-400let ani nebudou znát elektřinu, neznají naftu, fyzikální zákony tak jak je vidíme dnes, neznají ani okolní vesmír, má smysl jim vyprávět, letadlech, počítačích, mobilní komunikaci, o oblíbeném auťáku, o cyklistice, o filmech a MPtrojkách?? Ne. Témata Vašich rozhovorů jsou velmi omezena a může se vím zdát, že jste ztratili všechno. Netoužili byste alespoň o jedné jediné duši, se kterou byste si mohli popovídat prostě o všem, po duši z 21. století?

 

 

Indigový život - Druhá strana

 

představte si :

Je 15. století. Jednoho rána se u Vás ve vesnici objeví podivné individum, zmateně pobíhá sem a tam, křičí, vzteká se, brečí, zkrátka – chová se jako blázen. Vykládá samé nesmysly, jako třeba , že může létat pomocí divného obřího ptáka, kterého jste ale nikdy neviděli a navíc prý nemává křídly, nebo že může slyšet a vidět někoho kdo je přitom daleko, nebo i to, že rychlý pohyb způsobuje stádo koní, v červené krabici 4 X 1,80m.

 

Mno… asi ho necháte přece jen svému osudu a nepolezete mu do rány, že? Nemá to v hlavě v pořádku a může být i nebezpečný. Možná za nějaký čas si na něho zvyknete, bude žít někde na okraji společnosti sám. Neporozumění a problémy s druhými takového člověka mohou přivést do extrémních životních situací a stavů, mezi které patří uzavřenost, frustrace, agresivita a v neposlední řadě sebepoškozování.

 

!!! Připojte se k Indigové skupině na facebooku a poznejte zajímavé lidi !!!

 

indigoforum a webové stránky věnované výhradně této problematice se připravují

chcete-li se aktivně podílet nebo nějak podpořit indigoporadnu, kontaktujte nás skrze kontaktní formulář

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jaké je poslání indigových dětí?

(viera, 11. 2. 2008 18:36)

V případě, že by člověk byl indigovým dítětem, jaké je jeho poslání v životě? Když cítí, že je jiný než ostatní, lidskému světu nerozumí a nedokáže se do něj začlenit a plnohodnotně žít? Je nějaká pomoc vrátit se ke svému zdroji, ke svému prameni? Na co se má v životě zaměřit, aby uspěl? Aby byl prospěšný sobě i těm druhým? Děkuji za odpověď.

Indigo - dcéra

(Tilina, 7. 2. 2008 8:13)

Moja dcéra bude mať 6 rokov. Od narodenia mala bystrý a jasný pohľad, ktorým fixovala mňa a manžela. Od mala sa prejavuje ako intelektovo nadané dieťa. Rýchlo sa naučila sedieť, chodiť, rozprávať. Číta a píše, živo sa zaujíma o svet okolo seba. Často kladie filozofické otázky, zamýšľa sa nad zmyslom života. Má veľmi vyvinutý zmysel pre spravodlivosť, keď sa jej niečo sľúbi, vždy sa to musí dodržať. Svoje sľuby tiež vždy splní. Pomerne často plače. Musíme ju stále ubezpečovať o svojej láske, o tom, že náš vzťah je pevný. Od manžela si vynútila v 4. roku svojho života sľub, že sa nikdy nerozvedie a nenájde si milenku. Od 3. roku veku sa zaujímala o to, čo bolo pred narodením, čo bude po smrti, ako prišla na svet. Je zapísaná do triedy pre intelektovo nadané deti, ktorú začne navštevovať v septembri. Ako zistiť, či je alebo nie je indigo?

Re: Tak nevím, To: Lazzia

(poustevník, 3. 2. 2008 1:46)

Už to tak vypadá, že zřejmě indigo jsi, ale pro vážný soudy by bylo dobré udělat si test aury. Ten mohu poslat emailem, pokud budu vědět kam. Pro osobní kontakt lze použít jednoduchý formulář v menu - kontakty.

Obecně vzato s rodiči je na prvním místě potřeba trpělivosti a je dobré začít u toho z rodiny, kdo je nejméně radikální - vyhraněný. Nenásilně obeznámit s problematikou indigo dětí. Chce to čas a dávku diplomacie. Konkrétněji těžko říct, neznám poměry u vás doma, neznám ani Tvůj věk.

Co se týká školy, tak je dobrý to "ztrácení času" překousnout, protože pokud si v téhle společnosti člověk neudělá papíry, pak bude s nejvyšší pravděpodobností v životě neustále ztrácet drahocenný čas tím, že bude muset svoje schopnosti dokazovat jinou cestou. A to je zpravidla o hodně moc zdlouhavější. Pokud je to ale možné a vedení školy i rodiče by byly pro, můžeš požádat o individuální studijní plán. Pokud budeš mít dost zájmu o školu, s Tvým IQ by to neměl být problém.

Tak nevím

(Lazzia, 2. 2. 2008 21:43)

Celkem hodně věcí, které tu jsou popsaný na mě sedí, ale nejsem si stoprocentně jistá, že jsem indigo. To že jsem jiná si myslím už od mala, ale až teď nějak jsem o tom začala pořádně přemýšlet. Někdy mám hodně depresivní stavy, pocit nepochopení a beznaděje. Hodně přemýšlí nad cílem svého života, bojím se že nic nedokážu, že ho promarníma že zklamu svoji rodinu a okolí. Mám problém i se školní docházkou, ne že bych se špatně učila to vůbec, ale prostě nedokážu do té školy jít a ztrácet čas, přijde mi že spousta věcí je mi k ničemu a navíc ve mě nedokážou vyvolat zájem o učivo. Jsem často nemocná, poslední dobou hlavně s dutinami, hodně mívám zažívací potíže a nedavno jsem měla zánět žaludku. Miluji přírodu, cítím jakési pouto mezi mnou a jí, někdy se prostě jen tak zastavím a koukam na strom a stojím tam třeba patnáct minut a vnímám jeho krásu a energii. Je toho víc, prostě si připadám, tak nějak zvlaštně a trochu jako blázen a nevím jestli jsem indigo, jestli si to jen nevsugerovávám, je mi patnáct let, hodně se zajímám o umění a zvířata, smysl pro spravedlnost mám také, dokonce studuji policejní školu, IQ mám přes 160. Hlavně kdybych byla indigo, tak nevím jak to mám vysvětlit doma..Budou si myslet že jsem blázen, i když mě přijde, že někteří blázni jsou normální, akorát prostě dávají více na jevo své emoce a vnímají svět jinak než ostatní. Každopádně vás prosím o radu, jestli jsem indigo nebo ne, snad se to dá z těchto pár věcí určit, ale jinak splňuji většinu toho. A kdybych tedy byla, jak to vysvětlit doma?

Re: Vyjádření

(poustevník, 9. 1. 2008 16:04)

V tomhle článku nejde vůbec o škatulkování či ne-škatulkování. Podstata "nazývání někoho indigo" tkví ve snaze popsat skutečný a dnes již poměrně běžný jev.
Smyslem tohoto článku je v první řadě informovat ty, kteří se setkávají ve svém životě s projevy lidského chování tohoto charakteru - jehož název "indigo" je odvozený od barvy, která se vyskytuje u všech těchto lidí v jejich auře - přesněji řečeno v první vrstvě aury.

"Znovuzrození lepšího lidstva"? Takhle zploštěně to pojato není a nemělo by být. Indigoví lidé musí mít neustálý kontakt sami se sebou, jakmile ho ztratí, mohou se úplně uzavřít a izolovat od vnějšího světa, kterému se na povrch přizpůsobí (často ani to ne), ale ve skutečnosti pak vždy vnitřně prožívají trauma jež může vést k depresi, extrémně malému sebevědomí nebo uměle velmi velkému, pocitech osamělosti a nenaplněné, v horších případech k agresi a sebedestrukci a jiným těžkým psychickým projevům. Lidé v takovémto stavu pochopitelně nevytváří lepší zítřky.

To, zda lidstvo využije svůj nový potenciál k vytvoření lepší budoucnosti nezáleží jen na indigových = na nové generaci, ale záleží na nás všech. Je v našich silách všem mladým i indigovým lidem ukázat skutečné lidské hodnoty oproti hodnotám propagovaným v dnešní konzumní době, jimiž jsou peníze, sex, moc, pohodlí, přepych a příjemno. Protože cesta k opravdu šťastnému hodnotnému a kvalitnímu životu není nikdy pohodlná a vždy úplně příjemná jak na nás přesvědčují billboardy na každém rohu, televizní reklamy a miliony produktů moderní společnosti. Konzumní spotřební filozofie vedoucí k sebezáhubě lidstva se už stala každodenní součástí života nás všech a už dávno není možné vrátit se ke zcela přírodnímu způsobu žití. Řešením není ani progrese, ani regrese ale úplně jinak - transformace, která může vzejít jen z úplně nového pohledu na věc.

Vyjádření

(@+9, 8. 1. 2008 23:47)

Dobrá myšlenka ,která je špatně vyjádřená.Vůbec tu nejde o "znovuzrození lepšího lidstva".Už jenom nazýváním někoho Indigo se dopouštíte řazení člověka do škatulek.Mluvíte tu o očistě a sami něco neustále čekáte.

Je indigo?

(Gabča, 14. 12. 2007 19:15)

Musím reagovat na článek o indigo dětech.Už při jeho čtení jsem měla dojem,že je to snad psych.rozbor mého 9letého syna-ve většině případech.Už když se narodil tak se na mě díval upřímným pohledem,takovým,který se dá jen těžko vyjádřit.Zajímá se o spoustu věcí a rozebírá je do podrobna,většinu lidí těmito názory překvapuje.Je čestný a má ohromný smysl pro spravedlnost-zřejmě jeden z důvodů proč nemá kamarády,nedokáže pochopit nečestné jednání ostatních a upřímně vše každému řekne i kdekoliv.Také je dost citlivý,často říká,že se mu chce brečet a taky má stavy kdy mluví o tom,že se necítí tělesně dobře-neví jak by to vyjádřil.Je netrpělivý.Je hyperaktivní ale když chce vydrží u něčěho sedět i pár hodin.Hodně mluví o pocitech jiných.Nevím co je ta androgynie co píšete v článku,ale některé ženské povah.rysy se u něho také objevují.Budu ráda,jestli má nějaký rodič podobné zkušenosti a podělí se o ně na těchto zajímavých stránkách.G.

indigové děti je skutečný jev

(poustevník, 5. 12. 2007 22:46)

Indigové děti je termín, který je odvozený od zbarvení aury - přesněji od prvního pásku / vrstvy aury, která je prakticky vrozená.

Rozhodně nejde o nějaký pseudo-duchovní, nebo pseudo-psychologický jev nebo o důkaz, že dotyčný je magor. Bohužel pro indiga a jejich bezprostřední okolí je tento jev relativně nový a tím pádem dosud nespadá do psychologických struktur a tabulek a lidé s tímto označením se tak často se svýmy psychologickými výsledky dostávají do neodpovídajících škatulek typu, schyzoidní rysy, hraniční typ, hypersenzitivní a labilní... a další.

Doufám, že se to změní. Je pravda, že ty hranice mezi psychickou poruchou a indigovým rysem je z hlediska tradiční psychologie a psychiatrie dost tenká. Z Duchovního hlediska naštěstí ne a lze to dobře rozlišit.

Indigové děti

(aljocha, 5. 12. 2007 22:33)

Poprvé jsem tento pojem indigové děti viděla na vašich stránkách a z pouhé zvědavosti jsem si to přečetla,ikdyž mě to ze začátku moc nezajímalo,ale něco mě furt k tomu táhlo.Po přečtení pár odstavců mi začal běhat mráz po zádech a takové to píchnutí mezi srdcem a žaludkem, jako když se člověk lekne.Snad všechny příznaky seděly přesně na mě a to od samého dětství až doteď.Často se cítím, že určitá část dětství vě mě zůstala, protože si někdy bláhově představuju svět, jako by na jiné planetě, kde je všechno hezké,jsou tam lidé a věci co mám ráda já a lidi,kteří třeba mají rádi mě.Stejně jako děti si mluví sami se sebou, si já docela často povídám polohlasem, až si připadám jak blázen, ale aspoň si člověk nepřipadá tak sám. Zajímalo by mě, jestli ten název indigové děti je diagnoza nebo je člověk už úplný magor v kleci?

i am indiga

(Vyvolený, 4. 12. 2007 23:23)

ty vole, já sem indiga, ale čekal bych že nás bude víc, nikoho takovýho neznám, sem hrozně sám, úplně mám posit že se to píše o mě, fakt

Indigo děti - indigoví lidé

(poustevník, 9. 11. 2007 5:34)

M.H. :-) já jsem sice indigo, ale nejsem jasnovidec. Podle toho co píšeš je to asi tak. Pokud chceš, napiš občas nějaký příspěvek sem na stránky, může to být cokoli, třeba zážitek nebo zkušenost, která by mohla svědčit o tom, že jsi Indigo.

Ivo, je hodně pravděpodobné, že Váš syn je indigo - sice ho neznám, ale vzhledem k jeho věku to tak asi bude. Některé zdroje dokonce říkají, že v dnešní době se rodí všechny děti indigové. Můj pohled na věc je trochu chladnější, předpokládám že se rodí asi polovina dětí indigových.

K tomu musím dodat, že mám také poněkud netradiční pohled na indigové děti a to ten, že indigovým se člověk může narodit, ale pokud v rodině nemá dobré podmínky, tato indigová barva zůstane v člověku neprojevená, nevyvinutá pouze jako jakýsi potenciál. Naopak lidé, kteří se nerodí jako indigoví se mohou v přítomnosti indigového člověka přelazovat na "jeho vlnu" a tím získávat a přejímat určité "schopnosti" nebo spíš se nakazí určitým novým způsobem uvažování, někdy i trvale přehodnocují přístup k životu. Toto je možné jen v případě, že je daný člověk duchovně otevřený a má dobrou vůli - tzn. například snahu porozumět, není odsuzovačný a povrchní atd atd. Jinak věřím, že indigového způsobu myšlení je ve své podstatě schopen každý člověk.

..jsem i ja..?

(M.H., 9. 11. 2007 5:13)

Ahojky, nemyslim, ze bych byla nejak extremne chytra, ale popis vyse na me sedi jak usity..docela me to prekvapilo, parkrat uz jsem na Indigo deti narazila v Medunce a u kamaradu - lecitelu, ale na stranky jsem jeste nekoukala..nevim, co si mam o tom myslet, vim jen, ze kdyz clovek na sobe pracuje, oteviraji se mu neskutecne moznost * mejte se fajn, tesim se na dalsi prispevky, snad v tom nejsem sama :o) M.

Jsme indigo?

(Iva Šafaříková, 3. 11. 2007 5:59)

Můj silně vyvinutý smysl pro spravedlnost a neakceptování autorit,byl v mládí velký problém hlavně pro moji mamku :-((letos jsem oslavila 35.narozeniny) Teď si myslím,že můj starší syn(5 let)se rýsuje jako "indigo"-uvidíme,posoudíme ;-) Zdravím Iva


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9