Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proroctví hopiů - Modrá hvězda

20. 5. 2010
Konec veškerých ceremonií lidu Hopi přijde, až "Kačina" sejme svou masku při tanci na prostranství před nezasvěcenými dětmi (všeobecnou veřejností). Na nějaký čas nebudou žádné další obřady, žádná víra. Poté bude Oraibi (zemi lidu Hopi) oživeno ve své víře a se svými obřady - na znamení začátku nového cyklu života Hopi.

Třetí světovou válku zahájí ty národy, které poprvé přinesly světlo (božskou moudrost či inteligenci) v dalších starých zemích (Indie, Čína, muslimské národy, africké národy). Spojené státy budou zničeny, země i lidé, atomovými bombami a radioaktivitou. Pouze lid Hopi a jejich kraj zůstane zachován jako oáza, kam budou směřovat uprchlíci. Ochranné kryty jsou klam. "Jen materialističtí lidé budují kryty. Ti, kdo jsou v míru svých srdcí, jsou již ve velkém krytu života. Pro zlo není úkrytu. Ti, kdo se neúčastní rozdělování světa pomocí ideologie, jsou připraveni započít život v dalším světě, ať jsou černé, bílé, rudé či žluté rasy. Jsou všichni jedno - bratři." Válka bude "duchovní konflikt s materiálními věcmi. Materiální záležitosti budou zničeny duchovními bytostmi, které setrvají, aby vytvořili jeden svět a jeden národ pod jedinou vládou, vládou Stvořitele."

Ten čas není daleko. Přijde, až bude Saquasohuh (Modrá hvězda) Kačina tancovat na prostranství a sundá si masku. Kačina představuje modrou hvězdu, dalekou a zatím neviditelnou, která se brzy objeví. Ten čas je zvěstován v písni zpívané při ceremonii Wuwuchim. Zpívala se roku 1914 před první světovou válkou a poté roku 1940 před válkou druhou. Popisuje nejednotu, korupci a nenávist znečisťující rituály lidu Hopi, následované stejnými druhy zla po celém světě. Stejná píseň se při ceremonii Wuwuchim zpívala roku 1961.

Přechod do budoucího Pátého světa začal. Je přiváděn pokornými lidmi malých národů, kmenů a rasových minorit. "Můžete to číst v samotné zemi. Rostlinné formy z předešlých světů se začínají objevovat jako semínka. Mohlo by to vést k novému studiu botaniky, kdyby byli lidé dost moudří, aby je dokázali číst. Stejné druhy semínek jsou zasazovány na nebi jako hvězdy. Stejné druhy semínek jsou zasazovány do našich srdcí. Jsou to stejná semínka - podle toho, jak se na ně díváte. Tak nastává přechod do dalšího, Pátého světa.

"Toto je devět nejdůležitějších proroctví lidu Hopi, spojených se stvořením devíti světů: třech dřívějších světů, současného Čtvrtého světa, tří budoucí světů, které teprve zakusíme, světa Stvořitele (Taiowa) a světa jeho synovce (Sotuknang)."

Lid Hopi a ostatní, kteří byli zachráněni před Velkou Potopou, mají posvátnou smlouvu s Velkým Duchem, aby se od nich nikdy neodvrátil. On vyrobil množství posvátných kamenných tabulek, zvaných Tiponi, do kterých vdechl svá učení, proroctví a varování. Předtím, než se Velký Duch opět skryl, předložil před vůdce čtyř různých rasových skupin čtyři kukuřice různé barvy a velikosti a každý si měli zvolit, co bude v tomto světě jejich jídlem. Lid Hopi čekal, aby si vybral jako poslední, a zvolil si nejmenší klas. Tu Velký Duch pravil: "Dobře tomu. Obdrželi jste pravou kukuřici, neboť ostatní jsou náhražky, v nichž jsou skryta semena jiných rostlin. Prokázali jste mi svou moudrost, a proto do vašich rukou vložím tyto posvátné kamenné tabulky, Tiponi, symbol moci a autority nad celou zemí a životem, abyste je střežili, chránili a drželi ve víře, dokud se k vám nevrátím v pozdějším čase, neboť Já jsem První a Já jsem Poslední."

Velký náčelník klanu Luku (v orig. Bow Clan) vedl své věrné do této nové země, ale později upadl do neřestí. Jeho dva synové jej plísnili za jeho chybu, a když zemřel, převzali odpovědnost vůdcovství. Každý z bratrů dostal sadu Tiponi a oběma bylo řečeno, aby tabulky donesli na místo, kam je vedl Velký Duch. Starší bratr (zářícího světla) měl jít přímo na východ, za vycházejícím sluncem, a po dosažení svého cíle měl ihned začít hledat svého mladšího bratra, který zůstal na Želvím ostrově (kontinentální Spojené státy americké). Jeho posláním bylo pomoci svému mladšímu bratrovi vyvolat Den Očisty, kdy budou všichni konatelé zla potrestáni a zničeni, po čemž bude ustanoven opravdový mír, bratrství a věčný život. Starší bratr navrátí celou zemi mladší bratrovi, jemuž ji odňal Zlý mezi bílými muži. Starší bratr (zářícího světla) se pak vydá hledat tabulky Tiponi, aby naplnil poslání Velkého Ducha.

Mladší bratr byl pověřen cestovat po celé zemi a označit ji svými stopami. Oběma bratrům bylo řečeno, že na nebi se objeví velká bílá hvězda; až se tak stane, všichni lidé budou vědět, že starý bratr dorazil do cíle. V tu chvíli se měli všichni lidé usadit tam, kde zrovna byli, a zůstat tam, dokud se starší bratr nevrátí.

Lid Hopi se usadil v oblasti známé nyní jako Four Corners (Čtyři rohy), kde se setkávají státní hranice Arizony, Nového mexika, Utahu a Koloráda. Žili v pokorné prostotě a země jim poskytovala hojné sklizně. Tato oblast je "srdcem" Želvího ostrova (USA) a Matky Země, a je mikrokosmickým obrazem makrokosmu celé planety. Každý z klanů Hopi si uchovává jedinečnou ceremonii, přičemž všechny tyto ceremonie dohromady udržují rovnováhu přírodních sil slunečního svitu, deště a větrů a potvrzují respekt lidu Hopi vůči veškerému životu a víru ve Velkého Ducha.

Lidu Hopi bylo řečeno, že po čase přijdou Bílí muži, vezmou jim jejich zemi a pokusí se přivést lid Hopi do neřestí. Ale navzdory všem nátlakům se mají lidé Hopi držet svého pradávného náboženství a své země, avšak vždy bez použití násilí. Jestliže vytrvají, je jim slíbeno, že jejich lidé a jejich zem bude centrem, z něhož bude Pravý Duch opět probuzen.

Je řečeno, že po mnoha letech může starší bratr změnit barvu pleti, ale jeho vlasy zůstanou černé. Bude umět psát a bude jediným člověkem schopným přečíst tabulky Tiponi. Až se vrátí, aby našel svého mladšího bratra, Tiponi budou položeny vedle sebe, aby se celému světu ukázalo, že jsou praví bratři. Poté nastane velký soud, neboť starší bratr pomůže mladšímu dojít skutečné spravedlnosti pro všechny indiánské bratry, se kterými bílý muž krutě zacházel od té doby, co přišel na Želví ostrov.

Přeměněný starší bratr, Pravý Bílý Bratr, na sobě bude mít červený plášť nebo červenou čepici, podobnou vzoru, jakou má na zádech ropucha. Nepřinese žádné náboženství, než své vlastní, a přinese s sebou tabulky Tiponi. Bude všemocný, nikdo nebude schopen se mu postavit. Přijde rychle a v jednom dni získá kontrolu nad celým tímto kontinentem. Je řečeno, že "pokud přijde z východu, ničení nebude tak zlé. Ale pokud přijde ze západu, nešplhejte na střechy svých domů, abyste jej vyhlíželi, neboť nebude mít slitování."
Pravý Bílý Bratr s sebou přivede dva velké, inteligentní a mocné pomocníky, z nichž jeden bude mít znamení svastiky (mužský symbol čistoty) a znamení slunce. Druhý velký pomocník ponese znamení keltského kříže s červenými pruhy (představující ženskou krev života) mezi rameny kříže.

Až bude Velká Očista nablízku, tito pomocníci nejprve krátce zatřesou zemí jako přípravu. Poté, co zatřesou zemí ještě dvakrát, přidá se k nim Pravý Bílý Bratr, spojí se s nimi v jedno a přinese světu Den Očisty. Všichni tři pomohou "mladšímu bratru" (lid Hopi a ostatní lidé čistého srdce) vytvořit lepší svět. V proroctvích se ti dva pomocníci označují slovem jazyka Hopi pro "populaci", jakoby to byly velké skupiny lidí.

Lid Hopi byl varován, že kdyby tyto tři velké bytosti selhaly, svět by postihlo hrozné zlo a velmi mnoho lidí by bylo zabito. Avšak, je řečeno, že neselžou, zůstane-li dost lidí Hopi věrných pradávnému duchu svého lidu. Pravý Velký Bratr a jeho pomocníci ukáží lidem Země nový velký plán života, který povede k životu věčnému. Země bude opět nová a krásná, s dostatkem života a jídla. Ti, kdo budou zachráněni, budou vše sdílet rovným dílem. Všechny rasy se budou mísit, mluvit jedním jazykem a budou jedna rodina.
Proroctví lidu Hopi praví, že třetí světová válka bude započata lidmi, kteří poprvé přijali Světlo - Čína, Palestína, Indie a Afrika. Až válka přijde, Spojené státy budou zničeny "dýněmi popela", které dopadnou na zem, čímž uvaří řeky a spálí zem tak, že na ní mnoho let neporoste tráva, a způsobí nemoc, kterou žádný lék nevyléčí. To může znamenat jedině atomové bomby; žádná jiná zbraň nemá takové důsledky. Bombové kryty budou k ničemu, neboť "ti, kdo jsou v míru ve svých srdcích již jsou ve Velkém krytu Života. Pro zlo úkryt neexistuje. Až bude Saquahuh (Modrá hvězda) Kačina tancovat na prostranství a sejme svou masku, čas velké zkoušky bude tu." Lid Hopi věří, že jen oni budou zachráněni.

Lid Hopi dále prorokoval, že "Želví ostrov se možná dvakrát nebo třikrát převrátí a oceány se možná vezmou za ruce a setkají se s nebem." Tohle se zdá být předpovědí "přesunu pólů" - převrácení planety na její ose. Lid Hopi nazývají tyto události, a také stav současné společnosti, slovem "Koyaanisqatsi", což znamená "svět v nerovnováze; stav života volající po změně."

Následující mimořádné proroctví lidu Hopi bylo poprvé uveřejněno v mimeografickém rukopise, který koloval mezi několika metodistickými a presbyteriánskými kostely v roce 1959. Některá z proroctví byla uveřejněna roku 1963 Frankem Watersem v Knize lidu Hopi (The Book of the Hopi). Jeho vyprávění začíná popisem, jak pastor David Young jel jednoho horkého letního dne roku 1958 po pouštní dálnici a zastavil, aby nabídl svezení jednomu indiánskému starci, který nabídku přijal kývnutím. Poté, co jeli několik minut mlčky, Indián řekl: "Já jsem Bílé Pírko, z prastarého Medvědího Klanu Hopi. Po svůj dlouhý život jsem cestoval touto zemí, vyhledával své bratry a učil se od nich mnoho věcí plných moudrosti. Následoval jsem posvátné cesty svého lidu, který obývá lesy a mnohá jezera na východě, zemi ledu a dlouhých nocí na severu a místa posvátných kamenných oltářů postavených před mnoha lety otci mých bratrů na jihu. Od těchto všech jsem vyslechl příběhy z minulosti a proroctví budoucnosti. Dnes se mnoho z těch proroctví změnilo v příběhy a zbývá jich jen málo - minulost se prodlužuje a budoucnost už je krátká.

A nyní Bílé Pírko umírá. Jeho synové se již všichni připojili k jeho předkům a on už s nimi bude brzy také. Ale nezbývá nikdo - nikdo, kdo by recitoval a předával pradávnou moudrost. Mí lidé se ze starých způsobů života znavili - velké ceremonie, které vyprávějí o našem původu, o našem příchodu do Čtvrtého světa, jsme téměř všechny opustili, zapomněli, avšak i toto bylo předpovězeno. Čas se krátí.

Mí lidé očekávají Pahanu, ztraceného Bílého Bratra (z hvězd), stejně jako všichni naši bratři v celé zemi. On nebude jako bílí muži, které známe dnes, kteří jsou krutí a zpupní. O jejich příchodu nám bylo řečeno již dávno. Ale stále očekáváme Pahanu.

On s sebou přinese symboly a chybějící kus té posvátné tabulky, kterou nyní uchovávají naši starší. Ten kus tabulky mu byl dán, když odcházel, a pomocí něj jej poznáme jako našeho Pravého Bílého Bratra. Čtvrtý svět brzy skončí, a počne se Pátý svět. To vědí starší všude. Znamení se plnila po mnoho let a tak málo jich zbývá.

Toto je První Znamení: Bylo nám povězeno o příchodu mužů bílé pleti, jako Pahana, ale nežijících jako Pahana - mužů, kteří vzali zemi, která jim nepatřila, a mužů, kteří srážejí své nepřátele bleskem.
Toto je Druhé znamení: Naše země bude svědkem příchodu otáčejících se kol plných hlasů. Za svého mládí viděl můj otec naplnění tohoto proroctví na vlastní oči - bílí muži přiváděli své rodiny ve vozech napříč prérií.
Toto je třetí znamení: Podivné zvíře podobné bůvolu, ale s velikými dlouhými rohy, bude v zemi žít ve velkém počtu. Tohle viděl Bílé Pírko na vlastní oči - příchod dobytka bílých mužů.
Toto je čtvrté znamení: Zemi budou křižovat hadi ze železa
Toto je páté znamení: Zemi bude křižovat obří pavoučí síť.
Toto je šesté znamení: Zemi budou křižovat řeky z kamene, které tvoří ve svitu slunce obrazy.
Toto je sedmé znamení: Uslyšíte o tom, že moře zčerná a mnoho živých tvorů kvůli tomu zemře.
Toto je osmé znamení: Uvidíte mnoho mladých lidí, kteří budou mít dlouhé vlasy jako naši lidé a připojí se ke kmenovým národům, aby se naučili jejich způsoby a moudrost.
A toto je deváté a poslední znamení: Uslyšíte o příbytku v nebesích, nad zemí, který spadne s velkým nárazem. Bude to vypadat jako modrá hvězda. Velmi záhy poté ceremonie mého lidu ustanou.

Toto jsou Znamení přicházejícího velkého zničení. Svět se bude silně otřásat. Bílý muž bude bojovat s jinými lidmi v jiných zemích - s těmi, kteří vlastnili první světlo moudrosti. Bude se objevovat mnoho sloupů kouře a ohně, jaké viděl Bílé Pírko dělat bílého muže v poušti nedaleko odsud. Jen ti, kdo přijdou, způsobí mnoho nemocí a umírání. Mnozí z mých lidí, kteří rozumějí proroctvím, budou v bezpečí. Potom bude třeba mnoho znovu vybudovat. A brzy - velmi brzy poté - se vrátí Pahana. S sebou přinese úsvit Pátého světa. Zasadí semínka moudrosti do jejich srdcí. Již nyní jsou tato semínka zasazována. Pomohou ulehčit cestu k Přechodu do Pátého světa.

Ale Bílé Pírko to neuzře. Jsem starý a umírám. Ty - ty to snad uvidíš. Až přijde čas, v pravý čas…"
Starý Indián se odmlčel. Dojeli, kam Indián mířil, a reverend David Young zastavil, aby jej pustil ven z auta. Už se nikdy nesetkali. Reverend Young zemřel roku 1976, takže se nedožil dalšího naplnění tohoto obdivuhodného proroctví.

Znamení jsou interpretována takto: První znamení mluví o puškách. Druhé znamení je o zakrytých vozech prvních přistěhovalců. Třetí znamení ukazuje na dobytek s dlouhými rohy. Čtvrté znamení popisuje železniční tratě. Znamení páté je jasným obrazem našeho elektrického a telefonního vedení. Šesté znamení popisuje asfaltové dálnice a jejich zrcadlový efekt. Sedmé znamení předpovídá olejové skvrny na oceánu. Osmé znamení jasně označuje "Hnutí Hippies" šedesátých let. Deváté znamení může být o americké vesmírné stanici Skylab, která spadla na Zem roku 1979. Podle australských očitých svědků to vypadalo, jako že hoří modře.

Jiné proroctví lidu Hopi varuje, že by nic nemělo být přineseno z Měsíce - zřejmě předvídalo misi Apollo 11, která se vrátila se vzorky měsíční horniny. Pokud se tak stane, varuje proroctví, rovnováha přírodních a vesmírných zákonů a sil bude narušena, což vyústí v zemětřesení, neblahé změny v cyklech počasí a sociální nepokoje. Všechno to se dnes děje, ačkoli samozřejmě ne nezbytně kvůli kamenům z Měsíce.

Hopi dále předpověděli, že když bude vykopáno "srdce" země jejich lidu, vyvinou se veliké poruchy v rovnováze přírody, neboť svatá zem lidu Hopi je mikrokosmickým obrazem celé planety, tedy jakékoli zásahy proti přírodě v oblasti Four Corners se odrazí a znásobí po celé Zemi.

V roce 1959 cestovala šestičlenná delegace tradičních vůdců lidu Hopi, vedená dnes zesnulým duchovním vůdcem, Danem Katchongvou, do budovy OSN v New Yorku, aby naplnili posvátné poslání podle prastarých instrukcí lidu Hopi. Díky své znalosti proroctví, vůdcové Hopi cítili, že nastal čas vydat se na východ, na kraj své rodné země, kde bude v této době stát "dům ze slídy" (budova OSN), kde budou shromážděni Velcí Vůdcové z mnoha zemí, kteří mají pomáhat lidem v nesnázích."

Vydali se tam, když rodná zem lidu Hopi a jiných indiánských bratrů jim měla být odebrána a jejich způsob života byl v nebezpečí, že bude zcela zničen konateli zla mezi Bílými Muži a některými jinými Indiánskými bratry, kteří byli ovlivněni Bílou Rasou. Tohle je zřejmé a trvající nebezpečí: zrazení smluv mezi Indiány a USA, prodej země a těžba uhlí a uranu ničí zemi Hopi a její lid - a následkem toho pak všechny ostatní národy a země…
Podle proroctví, alespoň jeden, dva nebo tři vůdcové či národy vyslyší a porozumí varování lidu Hopi, jelikož "Je povězeno, že i oni by měli znát tyto pradávné instrukce". Po vyslyšení sdělení lidu Hopi budou okamžitě jednat, aby napravili mnohé špatnosti, páchané na vyvolené rase - na Rudém muži, jemuž bylo dovoleno ve víře uchovávat vší zemi a život pro Velkého Ducha. Zdá se, že toto proroctví nevyšlo. Proroctví Hopi dále praví, že dveře "Skleněného domu" jim budou zavřeny. Tak tomu nejprve bylo, avšak později svou zprávu Shromáždění Spojených Národů doručili:
"Když Velcí Vůdcové ve Skleněném domě odmítnou otevřít vám dveře, až před nimi budete toho dne stát (později znovu v roce 1993), neklesejte na mysli, ani se na své cestě neobracejte, ale mějte odvahu, odhodlání a radujte se ve svých srdcích velice, neboť toho dne se Bílá Rasa, která přebývá ve vaší zemi, od vás odřízne a odtud se bude ubírat k Největšímu Trestu v Den Očisty. Mnozí budou zničeni pro své hříchy a zlé způsoby. Velký Duch tak usnesl a nikdo to nezastaví, nezmění, ani k tomu nic nepřidá. Bude to naplněno!"

7. srpna roku 1970 byl tucty lidí pozorován úžasný jev UFO a vyfotografován Chuckem Robertsem, novinářem z arizonského Couriera. Toto pozorování se objevilo po "volání UFO" provedeném Paulem Solemem a několika Indiány Hopi. Tento jev byl interpretován některými Hopi jako částečné naplnění jistého proroctví lidu Hopi předaného Velkým Duchem Maasau a vepsaného na Druhé Plošině (Mesa), které varuje před příchodem Dne Očisty, kdy praví lidé Hopi budou odvezeni na jiné planety v "lodích bez křídel".
Proroctví Hopi nám dále sděluje, že přijde hromadné stěhování Indiánů směrem na sever z Mexika a Střední a Jižní Ameriky. Toto stěhování povede 130 let starý Indián jména Etchana Etchana. Tato událost přijde po ohromném ohni a výbuch, který předznamená příchod Pravého Bílého Bratra.
Podle víry lidu Hopi se ti, kdo přežili Velkou Potopu před tisíci lety, rozdělili do čtyř skupin, které se přesunuly na sever, jih, východ a západ. Pouze jedna skupina vykonala celou cestu - k Severnímu pólu a zpět - pod vedením zářící "hvězdy", v níž cestoval Velký Duch Maasau. Když přistál, nakreslil petroglyf (obrazec na skále) na Druhé Plošině, který zobrazuje dívku (s tradičním účesem do "motýlka") jedoucí na bezkřídlém plavidle kupolovitého tvaru. Petroglyf se vztahuje k příchodu Dne Očisty, kdy praví lidé Hopi poletí na jiné planety v "lodích bez křídel".
Proroctví dále varuje, že přijdou tři rozdělení (nejednotnosti) mezi lidem Hopi. První rozdělení bylo v roce 1906 mezi Tradicionalisty a Modernisty. Tradicionalisti byli donuceni opustit Oraibi a přesunout se do Hotevilly. Druhé rozdělení nastalo následkem onoho úchvatného zjevení UFO v srpnu 1970.

KÁMEN PROROCTVÍ

Poblíž Oraibi v Arizoně se nachází petroglyf, známý jako Kámen Proroctví, který symbolizuje mnoho proroctví lidu Hopi. Jeho interpretace je následovná:
Velká postava člověka nalevo je Velký Duch. Luk v jeho levé ruce představuje jeho sdělení lidu Hopi, aby odložili své zbraně. Vodorovná čára napravo od Velkého Ducha je časové měřítko. Místo, kde se Velký Duch čáry dotýká (napravo), je doba jeho návratu.
"Cesta života" zavedená Velkým Duchem se dělí na spodní, úzkou cestu nepřetržitého Života v souladu s přírodou a horní, širokou cestu vědeckých úspěchů bílých mužů; Kříž značí křesťanství. Kroužek pod křížek představuje nepřetržitou Cestu Života. Čtyři malé člověčí postavy na horní cestě představují, na jedné úrovni, tři minulé světy a ten současný; na další úrovni pak označují, že někteří Hopi půjdou cestou bílého muže, nechavše se zlákat jejím třpytem.

Dva kroužky na spodní Cestě Života jsou "velká otřásání země" (dvě světové války). Svastika uvnitř slunce a keltský kříž představují dva pomocníky Pahany, Pravého Bílého Bratra.
Krátká čára, která spojuje horní cestu s přímou Cestou Života je poslední šancí po lidi navrátit se k přírodě, než se horní cesta rozpadne a zanikne. Malý kroužek nad Cestou Života, za poslední šancí, je Velká Očista (v její počáteční fázi bude zřejmě třetí světová válka, pozn. PP), po níž kukuřice opět poroste v dostatku a Velký Duch se vrátí. A Cesta Života pokračuje věčně…

Štít lidu Hopi v pravém dolním rohu (na obr. viditelně chybí, pozn. PP) symbolizuje Zemi a oblast Four Courners, která je rezervací lidu Hopi. Ramena kříže také představují čtyři směry, ve kterých se stěhovali podle instrukcí Velkého Ducha. Tečky představují čtyři barvy kukuřice Hopi a také čtyři rasové barvy lidstva.